logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

Webinar Delo s hitrimi signali v programski opremi Altium Designer 21

Webinar Delo s hitrimi signali v programski opremi Altium Designer 21

Oglejte si video posnetek našega strokovnega webinarja.

Za vsa vprašanja in dodatne informacije prosimo da nas kontaktirate.

 

Delo s hitrimi signali v programski opremi Altium Designer 21

28.10.2021.   

Izdelki postajajo manjši, zahteve pa vse večje. Poleg tega je za razvoj izdelkov na voljo vse manj časa.

Hitrosti takta se povečujejo, kar določa manjšo toleranco za hkraten prihod signala v sprejemnik. Primarni vir težav so časi vzpona in padca signalov, saj lahko pride do odseva signalov na strani sprejemnika in ko so natisnjene žice gosto položene, lahko preslušanje postane problem.

Obstoj parazitskih elementov (L in C) tiskanega vezja zahteva ujemanje impedance natisnjenih linij, ki prenašajo hitre signale, z impedanco virov in sprejemnikov. Tako ima načrtovanje tiskanega vezja ključno vlogo pri celovitosti signala. Za podporo tem trendom se morajo razvijati tudi programi za načrtovanje.

Altium Designer omogoča nastavitev pravil in vodeno postavitev natisnjenih linij, ustvarjanje impedančnih profilov za določene plasti in avtomatski izračun širine linij za dano strukturo, brez potrebe po ročnem izračunu.

Poleg tega omogoča interaktivno nastavitev dolžine z možnostjo prikaza zakasnitve in grafični indikator dejanske dolžine. Upošteva različno hitrost širjenja po različnih plasteh in prehod signalov skozi različne strukture tiskanega vezja.

V webinarju vam bomo predstavili, kako je možno uporabiti orodja, ki vam omogočajo uspešno dokončanje izdelka, ki uporablja hitre signale.