logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

Spletni dnevnik Josa Voskuila: PLM Out-of-the-Box ali Toolkit?

Spletni dnevnik Josa Voskuila: PLM Out-of-the-Box ali Toolkit?

Jos Voskuil se v svojem spletnem dnevniku sprašuje, kateri način iplementacije PLM sistema je boljši. “Out of the box” ali “Toolkit”?

V odličnem textu Jos Voskuil analizira dva osnovna pristopa k razvoju in implementaciji PLM sistema: Pristop “Toolkit,” ko gre za znatno prilagajanje temeljne programske infrastrukture in način “Out of the box”, kjer se uporablja bolj ali manj pred-pripravljena rešitev.

Jos prinaša kratko zgodovino obeh konceptov, pojasnuje, kako in zakaj sta nastala in kako sta se razvijala, ter katere so prednosti in slabosti vsakega od posameznih načinov dela.

Konkreten in enoznačni odgovor je zelo težko podati, kot pojasnuje tudi sam autor članka.

Naše skromno mnenje in način dela je, da začnemo s sistemom “Out of the box,“ katerega nato prilagajamo potrebam uporabnika. Predstavljeno pomeni, da se tehtnica nagiba rahlo na levo stran, pri tem pa se ni treba bati, da bo simpatični konfigurator in njegova škatla z orodji na desni strani kar tako odletela v zrak. Potrebe uporabnikov so različne, tako da mora biti PLM sistem za nas odprt in prilagodljiv.

Po drugi strani pa je treba sistemske posege vnaprej dobro načrtovati in pred začetkom izvajanja določiti obseg in cilje takšne prilagoditve, saj lahko to povzroči neželeno in nepotrebno povečanje kompleksnosti sistema, kar se lahko odraža predvsem v delovanju sistema s tem pa posledično tudi na povečanje stroškov.

Tekst je v celoti na voljo na spletnem dnevniku Josa Voskuila Virtual Dutchman.