logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

Spletni dnevnik Josa Voskuila: Kdo je kriv, če gredo stvari v napačno smer?

Spletni dnevnik Josa Voskuila: Kdo je kriv, če gredo stvari v napačno smer?

Jos Voskuil v najnovejši izdaji svojega spletnega dnevnika razglablja, kaj narediti, da bi bila implementacija PLM projekta uspešna oziroma kakšni so razlogi in kdo so morebitni krivci, če gredo stvari v napačno smer.

Če ravnokar razmišljate, da bi implementirali PLM sistem, predvsem brez panike: Jos pravi, da ima velika večina takšnih projektov uspešen konec vendar pa za veliko večino takšnih uspešnih projektov ne boste niti slišali. Naj se takoj malce pohvalimo, eden od takšnih uspešnih primerov je implementacija kompletnega PLM sistema v ljubljanskem podjetju Elaphe.

Eden od razlogov, zakaj močneje odmevajo morebitni neuspehi, je tudi to, ker pravzaprav želimo brati in uživamo v slabih novicah. Seveda če se tičejo drugih. Priznam, da tudi sam včasih kliknem na novico o bankrotirani zvezdi nekega seriala iz osemdesetih, za katerega nisem nikoli slišal ali o brazilskem nogometašu, kateremu je šla kariera po vodi.

Kateri so razlogi, da projekt implementacije zaide v napačno smer? Koga se za to običajno krivi in ali imamo prav, ko to počnemo?

Kaj narediti, da bi se izognili takšnim negativnim izkušnjam? Poglejte si izvleček iz samega zaključka teksta: v večini primerov, kadar so projekti na začetku dobro premišljeni in kadar je vsem jasen njihov obseg in končni cilj, ter kadar so vsi sodelujoči v projektu realni in pripravljeni investirati vanj, bo tak projekt imel velike možnosti za uspešen zaključek.

Celoten tekst je na voljo na spletnem dnevniku Josa Voskuilova, Virtual Dutchman