logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

Popolna PLM rešitev v podjetju ELAPHE

Popolna PLM rešitev v podjetju ELAPHE

Elaphe d.o.o. je podjetje iz Ljubljane, ki razvija in proizvaja kolesne (t.i. in wheel) motorje in ter vso potrebno dodatno elektroniko (inverter, PCU,…). Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2006 in trenutno zaposluje preko 100 ljudi.

Pogonske rešitve podjetja Elaphe so namenjene vsem, ki potrebujejo učinkovit in lahek pogonski sistem. Glavni izdelek podjetja je in-wheel motor, ki skupaj v hiši razvitim pogonskim sklopom omogoča nove dimenzije vožnje.

Močan lasten razvoj z več kot 20-letno tradicijo ter učinkovitimi prototipi z vsemi ključnimi testnimi fazami pred sprostitvijo v proizvodnjo so ena izmed glavnih prednosti podjetja. Elaphe sodeluje z več partnerji iz različnih področij industrije.

Pri svojem delu se zanaša tudi na izdelke podjetja Dassault Systemes in storitve podjetja HT Eurep. HT-Eurep je zastopnik podjetja Dassault Systemes in partner za območje Slovenije in Hrvaške. Za načrtovanje, analizo in NC proizvodnjo, Elaphe uporablja CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA Abaqus in DELMIA programska orodja.

Ko so se v Elapheu odločili odzvat na izzive, ki jih povzroča naraščajoče število projektov in vse večja kompleksnost izdelkov z uvedbo PLM sistema, je po podrobnih evaluacija izbira padla na ENOVIA SmarTeam.

Zahteve, ki so bile od začetka postavljene pred PLM sistemom, so poleg enostavne uporabe in prilagodljivosti sistema, bile vzporedno upravljanje s SOLIDWORKS in CATIA CAD podatki ter njihovo vključevanje v poslovni sistem podjetja oz. povezava z ERP sistemom GoSoft, ki ga uporablja Elaphe.

Z uporabo odprtosti paketov CATIA, SOLIDWORKS in zlasti ENOVIA SmarTeam, je HT-Eurep prilagodil svoj GoSoft Konektor potrebam Elaphea in med tem  avtomatiziral številne procese, od sinhronizacije podatkov v PLM in ERP sistemov, odpiranja in urejanja GoSoft artiklov neposredno iz CAD ali PLM aplikacij, izdelava kosovnic (BOM – Bill of Material) in njihovo samodejno izpisovanje v načrtih, do shranjevanje 2D in 3D dokumentacije v PDF in STEP formatih v ERP sistem.

O sodelovanju s podjetjema Dassault Systemes in HT-Eurep, Mitja Dolenc, vodja projekta uvajanja PLM sistema v Elapheu, je povedal: »Z Dassault Systemes rešitvami, CATIA, SOLIDWORKS, Abaqus, DELMIA  in ENOVIA SmarTeam smo zelo zadovoljni, saj nam ponujajo zmogljiva in učinkovita orodja pri vsakodnevnem delu. Ker pa delamo na zahtevnem in specifičnem izdelku, so bile potrebne določene prilagoditve in dodatne funkcije, ki jih naš partner, podjetje HT Eurep, vedno strokovno in učinkovito opravi.«