logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

ENOVIA Configuration Management

ENOVIA Configuration Management je rešitev za upravljanje različic izdelka, od načrtovanja do proizvodnega procesa.

Da bi ostali konkurenčni na sodobnem svetovnem trgu, se proizvajalci trudijo s svojimi vedno bolj zapletenimi proizvodi, ki so čim bližje končnim kupcem. Sodoben, tehnološko nepredušen in zahteven kupec želi, da je izdelek prilagojen njihovim potrebam, željam in zahtevam.

Poleg tega so proizvodi, čeprav so na splošno podobni, skoraj vedno različni v niansah, na primer glede na regijo, za katero so namenjeni. Volan na levi ali desni strani avtomobila, napetost 110V ali 220V in s tem različna vrsta vtičnice so le nekateri od dobro znanih primerov.

ENOVIA Configuration Management

Razvoj in upravljanje razvojnih procesov takšnih izdelkov za različne vrste trga in končnih odjemalcev neizogibno postavlja proizvajalce pred nove izzive. Kako razviti in izdelati potencialno veliko število različic izdelka, kako obdržati procese in se ne izgubiti nekje v vse večji kompleksnosti.

Da bi se odzvali na te izzive in druge na trgu pred konkurenco, podjetja preidejo s tradicionalnega načina proizvodnje na izdelavo konfiguracijskih proizvodov z upravljanjem variantnih podatkovnih struktur na vseh ravneh, od gradnje do same proizvodnje.

Varijantna struktura proizvoda

V praksi to pomeni oblikovanje enega samega izdelka, ki je na voljo v več različicah. Zveni preprosto? To je mogoče zato, ker to omogoča upravljanje ENOVIA Configuration Management na platformi 3DEXPERIENCE. Uporabniki lahko v tako konfiguriranem kontekstu definirajo in upravljajo konfigurirane podatkovne strukture ter delajo ali konstruirajo in izvajajo vse druge naloge v procesu.

Strukturna in grafična navigacija je omogočena z različnimi strukturami izdelkov, analizo in validacijo posameznih variant ter izdelavo ustreznih sinhroniziranih komponent BOM (Bill Of Material).

Sinhronizacija različnih CAD konfiguracij in različica E-BOM (komponenta komponentnih komponent) zagotavlja optimalno uporabo standardnih in drugih delov,
zmanjšuje stroške, zagotavlja proizvodnjo tekočin in olajšuje upravljanje skladišč in postopke nabave.

Izbor konfiguracije iz padajućeg izbornika

Ključne lastnosti ENOVIA 3DEXPERIENCE Configuration Management:

  • Pomaga podjetjem, ki proizvajajo konfiguracijske, variantne izdelke, da upravljajo edinstven proces oblikovanja in generiranja ter upravljanja komponent sestavin, ki vsebujejo vse različice izdelkov.
  • Omogoča oblikovalcem, da ustvarijo različne različice izdelkov, delajo v različnem kontekstu, analizirajo in ocenijo različne variacije in možnosti izdelka.
  • Prenaša vse informacije o variantah izdelkov in njihovih strukturah iz 3D v sinhronizirano in konfigurirano komponento BOM.
  • Zagotavlja analizo variant in strukture variant izdelkov ter njihov vpliv na končni izdelek in njegove značilnosti, ceno, razpoložljivost in podobno.