logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

DELMIA Ergonomija

DELMIA ergonomska orodja se uporabljajo za optimiranje delovnega mesta v proizvodnem procesu, zmanjšanje utrujenosti in povečanje produktivnosti delavcev ter ergonomsko analizo ravnanja z izdelkom med fazo proizvodnje, vzdrževanja in uporabe izdelka.

Ergonomska orodja DELMIA  z ergonomskega vidika analizirajo interakcijo 3D modelov telesa in izdelkov, s katerimi telesa manipulirajo, upravljajo ali servisirajo ločeno ali v širšem kontekstu okolja.

Telesa lahko predstavljajo delavce v proizvodnem procesu, delavce pri ravnanju z opremo, montažo ali demontažo ali delavci v obratovanju servisiranja in vzdrževanja opreme. Telesa lahko predstavljajo
tudi končne uporabnike nekega izdelka, voznika ali avtomobila v avtu, na letalu ali na čolnu ali preprosto ljudi, ki uporabljajo kateri koli izdelek.

DELMIA prinaša kataloge teles in možnost ustvarjanja in prilagajanja novih tipov z značilnostmi, kot so starost, spol, višina in debelina ali dolžina roke in noge, da bi natančneje simulirali uporabo izdelka s strani ciljne populacije.

Visokokakovosten prikaz omogoča uporabo ergonomskih orodij za trženje s pomočjo izboljšane in poenostavljene vizualizacije.

Poleg katalogov teles so na voljo tudi knjižnice ergonomskih standardov, ki se uporabljajo za pospešitev postopka analize.

DELMIA orodja za ergonomsko analizo na delovnem mestu.

Pri uporabi ergonomskih orodij pri oblikovanju proizvodnih ciklov in pogonov je mogoče analizirati, ali so delovno mesto in operacije, ki jih izvaja delavec, zasnovani v skladu z ergonomskimi standardi in standardi.

Preverite lahko dejavnosti, kot so potiskanje, vlečenje, prenašanje predmetov, dviganje in spuščanje predmetov.

Metoda RULA (Rapid Upper Limb Assessment) je na voljo za preverjanje telesne obremenitve v enem položaju z izvajanjem delovnih nalog.

Pri izvajanju določene funkcije je mogoče analizirati prostor, doseg, položaj, vidno polje in porabo energije.

Ker se CATIA tradicionalno že več let uporablja avtomobilski industriji, ni presenetljivo, da je poudarek na dizajnu in analizi udobja in funkcionalnosti notranjosti vozila ter na ergonomski strani imel velik poudarek.

Poseben modul za oblikovanje ergonomskih avtomobilov omogoča, da se vozilo namesti telo z ustrezno ciljno skupino, pri čemer upošteva spol, starost, fizične lastnosti in drugo.

Voznikovo vidno polje je mogoče preveriti, da se zagotovi dobra vidljivost, odzivnost na krmiljenje na nadzorni plošči, udobje voznika v posameznih položajih sedeža in naslonov za roke, pozicioniranje glave, izvajanje določenih dejanj med vožnjo itd.

DELMIA za ergonomsko analizo vozila