logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

CATIA V5 PLM Express

Skočite v ekspresni vlak v PLM – CATIA V5 PLM Express.

CATIA V5 je na voljo kot standarden (klasičen) paket, kot tudi tako imenovan Paket PLM Express, ki razširja zmogljivosti osnovnih konfiguracij v sistem 3DEXPERIENCE PLM in kot njegovo ime navaja, možnost hitre implementacije celotnega PLM sistema. PLM Express ponuja vse module CATIA V5, ki so pakirani v privlačnih konfiguracijah po dostopnih cenah.

Osnovna konfiguracija je preprosta CATIA PLM Express in je znana po trigramu CAT3DX. Vsebuje CAD orodje s klasično zasnovo: 3D modeliranje, načrtovanja produktov, osnovnih orodij za načrtovanje površin, oblikovanja načrtov, STEP, DXF / DWG, IGES vmesnika in 3DEXPERIENCE PLM sistema.

Osnovni paket, CAT3DX, lahko opcijsko vključuje dodatne vnaprej določene konfiguracije, ki jih določi vloga ali naloge, ki jih bo vsak uporabnik izvajal v proizvodnem procesu.

Za konvencionalno strojegradnjo se uporablja Fabricated Product Design – FPE –  ki vsebuje module za krivljene pločevin in zvarjence.

Kot najpogosteje uporabljene in najbolj priljubljene dodatne konfiguracije pa sta Mechanical Product Creation – MCE in Mechanical Shape Design HDX – HDX, ki zagotavljajta dodatne napredne funkcije za prefinjeno 3D zasnovo za vse, ki se ukvarjajo z oblikovanjem zahtevnih oblik.

Ti dve konfiguraciji v kombinaciji z osnovnim paketom sta zelo priljubljeni v avtomobilski industriji.

Za vse katerim je CATIA V5 bolj poznana klasični izvedbi, lahko rečemo, da kombinacija CAT3DX + MCE nadomešča klasično in dobro znano konfiguracijo MD2, ki dopolnjuje predvsem STEP prevajalnik in 3DExperience PLM sistem, kombinacija CAT3DX + MCE + HDX pa nadomešča in dopolnjuje klasično konfiguracijo HD2.

Za NC proizvodnjo so najpogosteje uporabljeni dodatni konfiguraciji Surface Machining SGE in Multi-Axis Surface Machining MME, ki sta namenjeni za CNC rezkalne stroje od 2 do 5 osi.

Dva dodatka za strukturno analizo Metode Končnih Elementov MKE oz. FEM (Finite Element Analysis) sta Generative Structure Analysis GAE, osnovna paket za analizo dela in celotnega sklopa, ter razširjeni FEM & Structural Analysis FAX, ki zagotavlja številne napredne funkcionalnosti.

Kateri moduli prinašajo vsako od teh konfiguracij, ter druge pomembne CATIA PLM Express konfiguracije, najdete tukaj.

Priporočamo tudi, da si ogledate nove konfiguracije CATIA Excellence, ki po zelo ugodni ceni ponujajo velike pakete naprednih orodij in zagotavljajo odličnost v vseh procesih oblikovanja.