logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

CATIA

CATIA je vodilno svetovno programske orodje za načrtovanje in oblikovanje.

Čeprav se intenzivno uporablja v vseh industrijskih panogah, je CATIA V5 znana in priznana kot standard v avtomobilski in vesoljski industriji. Vodilna podjetja na svetu, kot so Boeing, Airbus, Volkswagen, BMW, Peugeot, Renault, Citroen, Toyota in mnogi drugi, uporabljajo osnovna orodja. Posledično se CATIA pogosto uporablja v omrežju dobaviteljev za avtomobilsko in letalsko industrijo, kjer njena uporaba zagotavlja visoko kakovost komunikacije in popolno združljivost z vsemi industrijskimi standardi.

Najnovejša različica CATIA V5, ki je na voljo na trgu, sta V5-6R2019 ali CATIA V5 R29 po stari metodi označevanja, vendar v praksi večina avtomobilskih in drugih industrij danes uporablja eno od starejših različic, V5-6R2016 (R26) ali celo V5-6R2014 (R24).

Da bi zagotovili popolno združljivost, mora uporabnik, ki dela v omrežju dobaviteljev avtomobilov, običajno namestiti ustrezno različico, z njo pa tudi servisni paket (Service Pack)in popravke (Hot-Fix) po standardih in zahtevah poslovnega partnerja. Orodji, kot sta PDX / VX1 Gateway Exchange ali Q-Checker pa po potrebi, lahko dodatno izboljšajo združljivost in olajšajo izmenjavo podatkov med prodajalcem in kupcem.

Glavne značilnosti, po katerih je CATIA najbolj znana, so odlični modelarji površin in njegova integracija s 3D modelarjem, prilagodljiv parameter, delo z velikimi sklopi ali kompleksnimi deli in velikimi produkti.

Vsi moduli so integrirani v en uporabniški vmesnik, ki poleg tega, da je izjemno enostaven za učenje in uporabo, prinaša še eno pomembno prednost integriranega paketa, to je, da ni potrebe za pretvorbo podatkov med ločenimi aplikacijami.

CATIA ponuja konfiguracije za naslednje napredne aplikacije:

 • Integrirano parametrično strojniško modeliranje
 • Integrirano parametrično modeliranje tehničnih površini
 • Delo s prostimi površinami in krivuljami B-Spline za najbolj zahtevno obliko
 • Oblikovanje in izdelava kompozitnih konstrukcij
 • Reverzibilni inženiring in hitra izdelava prototipov
 • Izdelava orodij in kalupov
 • Izdelava 3D toleranc
 • NC proizvodnja in simulacija, od struženja do naprednega 5-osnega rezkanja
 • Načrtovanje, programiranje in simulacija robotskih celic
 • Analiza in simulacija FEM
 • DMU Digital Mock-Up: Kinematika in prostorska analiza, preverjanje stikov in kolizijae
 • Ladjedelništvo, HVAC, klimatizacija, gradnja plinovodov, elektrika, kovinska konstrukcija
 • Ergonomska analiza

Vse našteto je integrirano v en uporabniški vmesnik, z izjemno enostavnostjo učenja in uporabe. Druga pomembna prednost integriranih paketov je, da ni treba pretvarjati podatkov med ločenimi aplikacijami.

CATIA V5 je na voljo v standardnem in tako imenovanem PLM Express pakiranjem, razširja osnovne možnosti konfiguracije na sistem ENOVIA PLM in druge napredne module, z izboljšano konfiguracijo in ugodnejšimi cenami.

V zadnjem času ponujamo tudi tri nove, izjemno zmogljive konfiguracije CATIA Excellence , ki prinašajo vsa napredna orodja v edinstvene pakete po še ugodnejši ceni. Nekaj na kaj so naši uporabniki že dolgo čakali.

Oglejte si tudi CATIA Composer, edinstveno orodje za izdelavo animacij, predstavitev, marketinških gradiv, interaktivnih vsebin, napredne dokumentacije, navodil za uporabo in sestavljanje, ki je tudi izredno enostavno in zabavno za uporabo.

Vse najbolj priljubljene konfiguracije CATIA V5 in seznam modulov, ki jih vsebujejo, lahko najdete tukaj.

HT-Eurep s sedežem v Ljubljani je zastopnik za ozemlje Slovenije. Ponujamo storitve izvajanja celotne rešitve in izobraževanje partnerjev po uradnem ali prilagojenem programu.

Pišite nam z zaupanjem, da na podlagi vaših zahtev in potreb predlagamo optimalno rešitev glede cene, funkcionalnosti in prilagodljivosti.