HT Eurep zastupnik za CATIA, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, ABAQUS proizvode         Dassault Systemes  Hrvaska zastava  
Slovenija: HT Eurep d.o.o I Tržaška 132 I SI - 1000 Ljubljana I +386 70 185 885

Hrvatska: HT Eurep d.o.o I Vodovodna 20A I HR - 10 000 Zagreb I +385 1 2339 948
HT Eurep CATIA V5 surface car modeling

CATIA je najbolj napreden programski paket za oblikovanje v 3D, njene možnosti se nenehno dokazujejo v vsaki industrijski panogi.

CATIA V5, oziroma, po novem nazivu CATIA V5-6, je de-facto standard v vesoljski in predvsem avtomobilski industriji in se uporablja kot osnovno orodje pri vodilnih svetovnih proizvajalcih avtomobilov, kot so Volkswagen, BMW, Peugeot, Renault, Citroen, Toyota, in mnogih drugih. Kot rezultat, igra CATIA veliko vlogo v mreži dobaviteljev za avtomobilsko industrijo, uporabnikom pa zagotavlja kakovost komunikacije in popolno združljivost z vsemi veljavnimi standardi avtomobilske industrije. Orodja, kot so PX1 / VX1 PPR PDM Gateway Exchange ali Q-Checker dodatno izboljšujejo kakovost povezave med dobaviteljem in kupcem.

HT Eurep CATIA V5 plastic modeling

Čeprav je najnovejša verzija programa CATIA V5, ki je na tržišču dostopna, V5-6R2017 (po stari terminologiji CATIA V5 R27) je trenutni standard pri uporabi v večini avtomobilske industrije CATIA V5-6R2014 (CATIA V5 R24). Poleg tega je za vse, ki delajo v avtomobilski industriji, za zagotovitev polne kompatibilnosti, pomemben tudi nivo takoimenovanih „Service Pack-ov“ in „Hot-Fix-ov“, ki najpogosteje varira od uporabnika do uporabnika.

Nedvomno sta najbolj prodajani in najbolj popularni konfiguraciji Mechanical Design MD2 in Hybrid Design HD2, ki uporabnikom prinašata 3D modelirnik, parametrični ali fleksibilni, ki združuje „Part design“, „ Assembly design“, ki omogoča izdelavo sklopov s tisoč pozicijami brez izgube performance, „ Surface“ module s katerimi je možno projektirati tudi najzahtevnejše površine in izdelavo dokumentacije.

CATIA V5 je na voljo v takoimenovanem PLM Express pakiranju, katere možnosti osnovnih konfiguracij se lahko razširijo s sistemom ENOVIA PLM in drugimi naprednimi moduli.

Nudimo tudi dve novi PLM Express Excellence konfiguraciji po katerih so naši uporabniki že dlje časa povpraševali. Gre za dve izredno zmogljivi konfiguraciji, ki vsaka za sebe vsebuje v paketu praktično vsa potrebna orodja za načrtovanje.

Nova konfiguracija, CATIA Mechanical Engineer Excellence CATMEE, s standardnim modelirnikom vsebuje osnovni paket za površine, sheet-metal, 3D master Koncept, tolerance v 3D, animacijo in kinematiko, takoimenovan „structure design“ in še nekaj zanimivih opcij.

Druga nova konfiguracija CATIA Mechanical Engineer Shape & Excellence CATMSE prinaša vse kar prinaša tudi CATMEE s tem, da vsebuje dodatek najmočnejših CATIA mehanskih površin: GSD Generative Shape Design, DL1 Developed Shaped, GSO Generative Shape Optimizer, RSO Realistic Shape Optimizer.

Kar se tiče 3D designa je nemogoče, da bi pri teh konfiguracijah kakšna ikona ali opcija manjkala, kot je bilo to v preteklosti. In vse to po dostopni ceni.

Pokličite nas, da Vam na podlagi vaših zahtev in potreb, predlagamo optimalno rešitev z vidika stroškov, funkcionalnosti in prilagodljivosti.

CATIA ponuja tudi naslednje napredne module:

 • NC programiranje - od struženja do napredneoga 5-osnega rezkanja, simulacijo strojne obdelave
 • Oblikovanje kompozitnih delov
 • Popravila modela, "krpanje" površin, posebej zanimivo pri izmenjavi modelov med različnimi sistemi
 • Reverzibilno inženirstvo in izdelavo hitrih prototipov
 • Simulacija in FEM analiza, izračun statike in dinamike
 • Preverjanje in preračun toleranc
 • Kinematika in prostorska analiza - preverjanje trčenja, preklapljanja
 • Napredna parametrika - ustvarjanje parametričnih modelov s kompleksnimi pravili
 • Izdelava orodij
 • Ladjedelništvo, HVAC, klimatizacija, cevovodi, elektrika, konstrukcije,
 • Načrtovanje in simulacija robotskih celic, ergonomija...

Vse je integrirano v en sam uporabniški vmesnik in izjemno enostavno za učenje in uporabo. Prav tako je pomembna prednost integrirane aplikacije ta, da ni potrebe za pretvarjanje podatkov med ločenimi moduli.

Pomembno je poudariti možnost spajanja v enotni PLM sistem, ENOVIA SmarTeam ali ENOVIA 3Dexperience s čimer se zagotavlja nadzorovano upravljanje s projekti in procesi, življenskim ciklusom in verzijami dokumentov, upravljanje s podatki in dostopom do podatkov. Na ta način se pospešuje kolaboracija in spodbuja inovativnost znotraj podjetja.

HT Eurep kot zastopnik za Slovenijo ponuja izvajanja storitev, celovite rešitve in kot Pooblaščeni Izobraževani Partner šolanje po uradnem ali prilagojenem programu.